Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Afvalcontainer huren

 • Puinafvalcontainer
  v.a.
  78,-

  Puinafvalcontainer

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Container voor puinafval, inhoud variërend van 3 m³ - 20 m³
 • Bouw- en sloopafvalcontainer
  v.a.
  125,-

  Bouw- en sloopafvalcontainer

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Container voor bouw- en sloopafval, inhoud variërend van 3 m³ - 40 m³
 • Grofvuilcontainer
  v.a.
  125,-

  Grofvuilcontainer

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Container voor grofvuil, inhoud variërend van 3 m³ - 40 m³
 • Houtafvalcontainer
  v.a.
  89,-

  Houtafvalcontainer

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Container voor houtafval, inhoud variërend van 3 m³ - 40 m³
 • Grondafvalcontainer
  v.a.
  139,-

  Grondafvalcontainer

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Container voor grondafval, inhoud variërend van 3 m³ - 15 m³
 • Tuin- en groenafvalcontainer
  v.a.
  102,-

  Tuin- en groenafvalcontainer

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Container voor groenafval, inhoud variërend van 3 m³ - 40 m³
 • Dakafvalcontainer
  v.a.
  210,-

  Dakafvalcontainer

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Container voor dakafval, inhoud variërend van 3 m³ - 15 m³
 • Gesloten afvalcontainer
  v.a.
  136,-

  Gesloten afvalcontainer

 • Big bag
  v.a.
  50,-

  Big bag

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Compacte vervanger voor container met 1 m³ inhoud
 • Stortkoker
  v.a.
  2,-

  Stortkoker

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Kunstof stortkoker met zij-invoer of trechter
 • Rolcontainer glas
  v.a.
  12,-

  Rolcontainer glas

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Glazen flessen, potten en ander verpakkingsglas
 • Rolcontainer organisch afval
  v.a.
  16,-

  Rolcontainer organisch afval

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Gegaarde voedselresten en organisch afval
 • Rolcontainer papier en karton
  v.a.
  6,-

  Rolcontainer papier en karton

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Alle soorten papier, verpakkingen en karton
 • Rolcontainer restafval
  v.a.
  14,-

  Rolcontainer restafval

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Alle afvalstoffen uit de dienstverlenende- en industriële sector
 • Rolcontainer vertrouwelijk papier
  v.a.
  35,-

  Rolcontainer vertrouwelijk papier

  Bekijken
  Bijvoorbeeld: Voor vertrouwelijk papier en archiefvernietiging

Een afvalcontainer huren, hoe gaat dat in zijn werk?

Ben je op zoek naar een verhuurbedrijf bij waar je een afvalcontainer kan huren voor jouw bouw en onderhoud werkzaamheden? Op deze website hebben we verhuurbedrijven die vuilcontainers verhuren op een rijtje gezet. Op deze manier kun je makkelijk zoeken naar het bedrijf dat voor jou het gunstigst is. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op locatie, zodat je het bedrijf het dichtst bij jou in de buurt makkelijk kunt vinden. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld op het laatste moment toch nog een afvalcontainer wilt huren omdat je aan het tuinieren bent geslagen. Hieronder kun je meer lezen over het huren van vuilcontainers. Ook hebben we wat handige tips en weetjes over het huren van containers op een rijtje gezet.

Wat voor een soort afvalcontainer wil je huren?

Als je op zoek gaat naar een containerverhuurbedrijf waar je een vuilcontainer bij wilt huren is het handig om een aantal dingen van te voren te bedenken. Allereerst is het zaak om te bekijken wat voor soort afval je hebt wat in de vuilcontainer moet. Afhankelijk van het soort afval, zul je andere soorten containers, maar ook andere prijzen tegenkomen. Soorten afval die je kunt storten in een gehuurde afvalcontainer zijn bijvoorbeeld tuinafval, groenafval, bouwafval, sloopafval, grofvuil, grondafval, hout en dakafval. Let erop dat je niet zomaar een container huurt en daar allemaal verschillende types afval in dumpt. Het is echt de bedoeling dat je, als je tuinafval hebt, een groencontainer huurt en wanneer je grofvuil hebt, een grofvuilcontainer huurt enzovoorts. Dit heeft te maken met de verwerking en de recycling van het afval.

Het verhuurbedrijf haalt de container op, soms op gezette tijden, soms op afspraak (je kunt het verhuurbedrijf naar jouw keuze hierover informeren). Vervolgens zorgt het verhuurbedrijf voor de verwerking van het afval. Mede hierom is het van belang dat je, zelfs als je een grofvuilcontainer hebt gehuurd, niet zomaar al het puin in dumpt. Dingen als verfresten, asbesthoudend materiaal en dakafval mogen niet in een container. Er zijn speciale containers voor dakafval die je kunt huren. De meeste verhuurbedrijven die vuilcontainers verhuren hebben verschillende groottes containers te huur. De kleinste container is doorgaans zo’n drie vierkante meter, en één van de grootste containers is 10 vierkante meter. Als je meer vierkante meter nodig hebt, bereken dan goed welke combinatie van containers het beste voor jou uitpakt. Je mag de container doorgaands tot twintig centimeter boven de rand vullen.

Handige tips voor wanneer je van plan bent een vuilcontainer te huren

Als je verschillende verhuurbedrijven waar je een afvalcontainer kunt huren met elkaar wil vergelijken, kan het slim zijn om verder te denken dan alleen de prijs te vergelijken. Soms betaal je iets meer, maar krijg je wel die extra service. Ben je begaan met het milieu en wil je graag dat het vuil wat je in de gehuurde vuilcontainer gestort wordt volledig gerecycled wordt, let er dan goed op of het verhuurbedrijf wat je uitgekozen hebt per definitie hiervoor zorgt.

Bereken wanneer het sloop- of bouwwerk gaat beginnen, of wanneer je in de tuin gaat werken. Zo kun je ruim op tijd de nodige afvalcontainer(s) huren, en weet je zeker dat je niet met een berg afval komt te zitten, zonder vuilcontainer. Sommige verhuurbedrijven hanteren een regeling waarbij je, als je op de ene dag vóór een bepaalde tijd reserveert, je de volgende dag al de container ter plaatse hebt. Lang niet alle verhuurbedrijven hebben deze optie. Bekijk ook de bezorgkosten die de verhuurders hanteren. Deze kan per dag verschillen. Vergelijk de verhuurbedrijven aan de hand van jouw eisen en wensen, en maak op deze manier een weloverwogen keuze.